friluftsformidler@gmail.com 21311514

Friluftsformidler.dk

Aktiviteter

Aktiviteter & forløbsmoduler
Alle naturvejleder formidlingsforløb kan tage udgangspunkt i det I lige synes jeres gruppe har behov for og forløb planlægges ud fra jeres ønsker for formidling.
Formidlings arrangementer kan foregå fra Lundsgaard gods Naturskole Skovhuset i Lundsgårds skoven ved Kerteminde, eller fra jeres eget udeområde eller et offentligt naturområde.

  • Fokus for formidlingen/besøget hos Friluftsformidler.dk kan være:

– et kursus – en på opleveren – en trivselsoplevelse – et samarbejde på en anden måde – alternativer til undervisning – oplevelse af teamsamarbejde.
– Vildmad kurser(lær og oplev naturens spisekammer)

  – Opmærksomheds kurser for voksne med div. udfordringer hvor sundhed i naturen er i fokus.

  • Mange bruger et formidlings forløb til opstart af nye hold – afslutningsture eller som alternative naturturs dage – udeskoledage.

Natur og frilufts formidling kan tilrettelægges på alle årstider – også som vinterarrangementer med f.eks. vinternaturen i fokus eller juletemaer.

Formidlings forløb der topper for børnegrupper :
Mange forløb kan kombineres – så der er noget fra flere temaer på formidlings dagen.

Vild mad fra naturen – spis din grøftekant!

Vi sanker spiselige urter/planter i skov,eng og på strand. Vi tilbereder et 3-5 retters måltid, udfra de fundne råvarer og smager på herlighederne fra naturen. Tro mig – du vil blive overrrasket over hvad man kan spise i den danske natur!
Varighed: 3 timer. (Der faktureres ekstra for madingredienser)

Naturens spisekammer og bålmad – I laver jeres egen mad over åben ild med naturens råvarer som ingrediens.

Projekter med fokus på natur, miljø og klima.
Her arbejder vi gennem læring, opgave løsning, kreativitet og lege- med hvordan man passer på og beskytter miljø og natur. Fokus er at give budskabet om at passe på verden videre, og hvorfor det er vigtigt at lære om miljø og klima.
Varighed: 2 eller 3 timer.

Teambuilding og samarbejdsøvelser i naturen.
Vi arbejder med nogle sjove og udfordrende samarbejdsøvelser og lege i naturen. Formålet er at lære og give et indblik i samarbejds nødvendighed, for at et teamwork fungerer. Vi ser her  hinandens ressourcer – hvem der er bedst til hvad og til fælles brug for at gruppens teamwork kan fungere. Fokus holdes positivt og givende. At alle er gode til noget at alle kan være med. Aktiviteter kan være bueskydning, koordinerings øvelser, bygge øvelser, udfordrende øvelser på sanserne.
Varighed: 3 timer.

Natur parkkour.
Udfordringer og sjov er på programmet – vi gennemfører nogle forhindringer placeret i skoven og tager måske tid for det hurtigste team. Vi leger nogle naturlege, hvor vi udfordrer, hinandens evner og holdene konkurrerer om bedste udførsel, eller hurtigst færdig.
Det kan også være at fokus blot er en på opleveren at tage med hjem.
Varighed: 2 eller 3 timer.

Naturviden i skoven – kriblekrable og naturlege.
Det er super sjovt at lede efter dyr i skovbunden eller i sø og å – hvad støder vi på, og hvem er de ? Vi leger nogle naturlege, som kan lære os om, hvordan dyrene lever. Vi laver nogle forskellige opgaver omkring vores naturviden.
Varighed: 2 eller 3 timer.

Opgave løb – Tema løb (fokus på emnerne: natur, miljø, friluftsliv, kimsleg eller andet)
Ja, som overskriften giver, udfordres grupperne på forskellige emner inden for friluftsliv og natur- de skal undervejs løse opgaver og finde vej. Måske er målet at finde den endelige skat og dele rovet, eller måske er fokus at lære om et emne på en ny, anderledes og sjov måde.
Varighed: 2 eller 3 timer.

Oplevelses – udfordrings ture for børn/unge.
Gruppen kommer gennem en oplevelsesdag, der byder dem udfordringer inden for samarbejde, sammenhold, fysisk formåen og udholdenhed. Det kan være et arrangement lidt i stil med klassiske overlevelsesture, men med fokus på positivt og givtigt samarbejde i en gruppe, frem for enkeltmandspræstationer.
Varighed: heldags min. 6 timer.

Kniv og snitteaktiviteter i naturen.
At snitte og bruge en dolk/kniv er her i fokus. Der vil være nogle forskellige muligheder for snitteopgaver at udføre. Vi snitter måske vores eget redskab eller legetøj. Det kan være, vi laver et bål og spiser pølser med vores nysnittede gaffel, eller at vi skyder til måls med egen snittet slangebøsse og vinder over det andet hold.
Varighed: 2 eller 3 timer.